Costa de Almería

Almería Kusten är kusten i provinsen Almería, En sträcka som består av 217 kilometer och 13 kommuner: från Pulpí i norr, på gränsen till provinsen Murcia, till Adra, som gränsar till provinsen Granada.

De viktigaste turistmålen på Costa de Almería är Vera, Garrucha Mojácar, Roquetas de Mar eller Almerimar, och de viktigaste naturområdena på Costa de Almería är naturparken Cabo de Gata-Níjar, den naturliga ingången Punta Entinas- Sabinar eller San Andres Island, bland andra.

Kommunerna som utgör Costa de Almería är främst fördelade på tre områden:

  • Levante Almeriense-området, öster om provinsen, gränsar till Murcia. Stränderna i Levante Almeriense är fördelade mellan kommunerna Mojácar, Vera, Carboneras, Garrucha, Cuevas del Almanzora och Pulpí.
  • Almería storstadsområde, staden Almería: Stränderna ligger i bukten Almería (provinsens huvudstad) och i kommunen Níjar, som inkluderar mycket av stränderna i naturparken Cabo de Gata-Níjar.
  • Poniente Almeriense Zone: Detta område ligger i sydväst av provinsen, gränsar till Granada, och dess stränder ligger inom kommunerna Adra, El Ejido (inklusive Almerimar), Berja, Enix och Roquetas de Mar.

Costa de Almería sticker ut för att vara en lugn kust med vackra stränder och där vila och kontakt med unika och naturliga miljöer råder.

Låt dig förföras av allt som Costa de Almería kan erbjuda dig. Den internationella flygplatsen Corvera som förbinder Costa de Almería med de viktigaste europeiska huvudstäderna har nyligen invigts.

Fastigheter till salu på Costa de Almería

På SILC ESTATES har vi ett mycket brett utbudd av lägenheter, lyxvillor, takvåningar och radhus. Kontakta oss och bry dig bara om att leva din dröm om en boende vid havet. Om du söker efter ett område med bra klimat, bra turistnäring och mycket bra kommunicerat, så är Costa calida ett mycket bra val. Kontakta oss här.

Sorry No Results Found